cof

Schilderijen zijn terrasbreed te zien op grote spandoeken.
Twaalf schilderijen van de Nijmeegse kunstenaar Doro Krol komen tijdens het Oeverfestival (20, 21 en 22 september) levensgroot op panelen van 3,40 bij 1,70 meter buiten bij huiskamerlogement Oortjeshekken in Ooij te hangen.
De spandoeken die er nu hangen worden maandag 16 september eraf gehaald en de reeks nieuwe spandoeken met schilderijbeelden van de Ooijse landschap , Bisonbaai en de Bruggen van Nijmegen van Doro Krol opgehangen. Die blijven zo ie zo tot februari 2020 hangen.
De spandoeken zijn gesponsord door bedrijven uit Nijmegen en omstreken en ook werden zes spandoeken geveild voor het goede doel voor de Stamceldonorbank.

Verhaal van de Waal & Schilderachtige beeld van de Ooijpolder bij Oortjeshekken
Tijdens het 3oeverfestival op zaterdag 21 en zondag 22 september loopt de Atelier Route 2019 ook langs Oortjeshekken. Je kunt genieten van de prachtige schilderijen van de Ooijpolder van voormalig Nachtburgermeester van Nijmegen en kunstenaar Doro Krol en de fantastische verhalen van schrijver Frank Antonie Van Alphen.
Schilderachtig beeld van Doro Krol

Expositie, film en vogeldruk workshop
Doro Krol, Beeldend kunstenaar, laat een bijzondere expositie in Oortjeshekken zien. Haar prachtige schilderijen zijn terrasbreed te zien op grote spandoeken. Daarnaast laat ze haar nieuwste werk zien waarbij ze zich heeft laten inspireren door de Waal, het landschap en natuur rondom de Ooijpolder. De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen, kleuren, eenvoud en verstilling. Met haar oog voor detail en natuurlijke interesse voor schoonheid maakt Doro schilderijen die soms niet van echt zijn te onderscheiden. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren. Het zijn kleine en grote parels van formaat.
Daarnaast kan je kijken naar de Waalfilm ‘het Waalgeluk’ en naar een interview met Doro over haar werk en de natuur.

Tijdens het 3oeverfestival is er binnen bij Oortjeshekken een special vogelhoekje “Vogels in beeld” waar vogeldrukwerkjes van Doro te zien zijn.
Workshop vogeltjes drukken
Heb je zin om zelf de natuur in beeld te maken? Doro geeft tijdens het oeverfestival ook workshop vogeltjes drukken.
Laat je inspireren door de vele weide- en watervogels van de Ooij en het stroomgebied van de Waal! Onder leiding van kunstenaar Doro Krol worden vogelprent afdrukken gemaakt. Je gaat drukken op hout/fineer of karton met drukinkt.