Avondrood bij de Oude Waal 2020 olieverf op doek 30×40 cm Doro Krol

Kunstenaar Doro Krol en gastdocent Karin van der Pas geven deze schildercursus voor beginners en gevorderden.
Heb je altijd al willen tekenen en schilderen buiten, maar is het er nog nooit van gekomen? Of ben je toe aan een volgende stap in jouw schilderscarrière? Meld je dan aan voor deze 3 daagse cursus waarin je de wondere wereld achter compositie, vorm, kleur, beweging, contrast, diepte en perspectief ontdekt. Je leert kijken en keuzes maken.

We gaan buiten in de Ooijpolder tekenen en schilderen, dan ervaar je hoe het is om een kunstwerk te maken terwijl de wind om je heen waait en de zon op je hoofd schijnt. Natuurlijk gaan we alleen naar buiten te werk als het weer het toelaat. Bij slecht weer gaan we naar binnen om daar verder te werken aan het kunstwerk of Karin vertelt over degeschiedenis van de kunst m.b.t. het thema.
Elke deelnemer, beginner of gevorderde, werkt op zijn of haar eigen manier en niveau. Iedereen krijgt persoonlijke begeleiding.

0 We maken twee groepen van 6 personen. Eén groep gaat met Karin aan de slag met hoe je een schets opzet, d.m.v. perspectief De andere groep van 6 personen gaat met Doro de polder in om foto’s en schetsen te maken of te gaan schilderen.

We starten om 10.00u met koffie of thee en iets lekkers en na een korte bespreking gaan we aan de slag.
Van 12.30u tot 13.30u hebben we een lunch. Om 13.30u start het tweede deel en wisselen de groepen. We eindigen de dag met een korte evaluatie van de gemaakte werken.

In 2020 zijn de data van de schildercursus met lunch en versnaperingen inbegrepen,
midweeks van 10.00u tot 16.00u
Dinsdag 7 Juli, woensdag 8 juli en donderdag 9 juli
Dinsdag 8 september, woensdag 9 september en donderdag 10 september

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. De kosten voor de 3 daagse schildercursus bedragen €270 euro p.p incl. materialen, lunch en koffie/thee. Ooij is goed bereikbaar met de trein naar NS Nijmegen en dan met de OV fiets … fietsen. Als je wilt overnachten dan zijn er leuke B&B in de buurt ’t Roosje of B&B De Vlietberg en B&B Mooij…

Deze 3 daagse cursus vindt plaats in de Ooijpolder bij het Koffiehuis De Oude Waal, Ooijse Bandijk 4a, 6576JD Ooij , 06-30234154
Aanmelden kan via een mailtje naar: dkrol@fo.nl met vermelding van je naam, telefoonnummer en de midweek juli /september die je kiest. Of bel Doro: 06-189 03 887.